Gehaktbal in Mexicaanse saus
Gehaktbal in Mexicaanse saus

Gehaktbal in Mexicaanse saus

25 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

2 el

olijfolie

4 stuks

grootmoeders gehaktballen

2 grote

uien

1 tl

gemalen komijn (djinten)

1 blik

tomatenblokjes

1 blik

chilibonen

1 bekertje

zure room

8 sneetjes

Pain de Madeleine (maisbrood)

Aan de slag

1

Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin. Neem uit de pan, leg op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Fruit de ui in het bakvet. Voeg de komijn toe en bak 1 min. mee.

2

Voeg de tomatenblokjes en de chilibonen toe en breng tegen de kook aan. Draai het vuur laag, leg de gehaktballen in de bonen-tomatensaus en stoof met de deksel op de pan op laag vuur in 15 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel het vlees en de saus over 4 borden. Schep er een lepel zure room op en serveer met het maisbrood. Lekker met komkommersalade, aangemaakt met 2 el olijfolie en 2 el azijn.

tip

algemeenExtra kruidige smaak? Vervang de komijn door 1 zakje Burrito seasoning mix (40 g).