Aardbeien-rabarbertrifle
Aardbeien-rabarbertrifle

Aardbeien-rabarbertrifle

Chic nagerecht dat je zonder problemen kunt serveren tijdens een verjaardagsdiner.

25 min. bereiden
1 uur wachten
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

verse rabarber

1

perssinaasappel

50 g

kristalsuiker

250 g

aardbeien

250 g

mascarpone

125 ml

verse slagroom

½

roombotercake

6 el

aardbeienlikeur

Dit heb je nodig

  • hoge glazen

Chic nagerecht dat je zonder problemen kunt serveren tijdens een verjaardagsdiner.

Aan de slag

1

Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Breng de rabarber met het sap en de helft van de suiker op laag vuur aan de kook. Laat met de deksel op de pan ca. 15 min. koken. Laat afkoelen.

2

Bewaar 4 aardbeien als garnering. Verwijder de kroontjes van de rest van de aardbeien en snijd deze doormidden. Roer de mascarpone los in een kom en meng met het sinaasappelrasp en de rest van de suiker.

3

Klop de slagroom stijf en spatel door de mascarpone.

4

Snijd de cake in 4 plakken en bedek de bodem van de glazen ermee. Verdeel de aardbeienlikeur, de aardbeien, de rabarber en de mascarpone erover. Laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Garneer met een aardbei.

tip

Slagroom kloppen

Instructievideo - 01:31 min.