Kaas­sten­gels

Say cheese, please! Deze kaasstengels toveren gegarandeerd een big smile op je gezicht.

  • borrelhapje
  • 12 stuks
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(244) waardeer
borrelhapje Say cheese, please! Deze kaasstengels toveren gegarandeerd een big smile op je gezicht. 12 stuks
3 244

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakkwastje
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de bladerdeeg plakjes naast elkaar ontdooien.
  2. Maak rechthoeken door telkens 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar te plakken. Snijd van elke rechthoek 4 lange stroken. Klopt het ei samen met de tijm los in een kom. Bestrijk het bladerdeeg met het ei-mengsel met een bakkwastje.
  3. Draai de stroken tot spiralen en leg ze op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Bestrijk de stengels nogmaals met het ei-mengsel en bestrooi met de kaas. Bak in ca. 20 min. goudbruin en krokant. Wissel de bakplaten halverwege om.

bereidingstip:

Je kunt de kaasstengels ook maken met vers bladerdeeg. Rol daarvoor het bladerdeeg uit. Snijd het bladerdeeg in de lengte in 8 lange stroken. Halveer de stroken in de breedte zodat je 16 gelijke stroken hebt.

bewaartip:

Je kunt de kaasstengels 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze in een afgesloten vershouddoos of koektrommel.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

instructievideo - 02:21 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 9 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kaasstengels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaas­sten­gels

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

Laat de bladerdeeg plakjes naast elkaar ontdooien.

3
3

Maak rechthoeken door telkens 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar te plakken. Snijd van elke rechthoek 4 lange stroken.

4
4
  • 1 middelgroot ei
  • 1 tl gedroogde tijm

Klopt het ei samen met de tijm los in een kom. Bestrijk het bladerdeeg met het ei-mengsel met een bakkwastje.

5
5
  • 175 g geraspte belegen kaas

Draai de stroken tot spiralen en leg ze op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Bestrijk de stengels nogmaals met het ei-mengsel en bestrooi met de kaas.

6
6

Bak in ca. 20 min. goudbruin en krokant. Wissel de bakplaten halverwege om.

bereidingstip:

Je kunt de kaasstengels ook maken met vers bladerdeeg. Rol daarvoor het bladerdeeg uit. Snijd het bladerdeeg in de lengte in 8 lange stroken. Halveer de stroken in de breedte zodat je 16 gelijke stroken hebt.

bewaartip:

Je kunt de kaasstengels 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze in een afgesloten vershouddoos of koektrommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.