Tomaten-venkelstamppot
Tomaten-venkelstamppot

Tomaten-venkelstamppot

25 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
72waarderingen

Ingrediënten

1 bakje

Tasty Tom trostomaten

1 el

suiker

1 kg

kruimige aardappelen

1 bekertje

crème fraîche

1 teen

knoflook

1

venkelknol

3 el

Taggia-olijven

1 zak

rucola

Dit heb je nodig

  • bakpapier, pureestamper

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 50 °C. Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de suiker, peper en zout en zet ca. 2 1/2 uur in het midden van de oven tot de tomaten voor de helft zijn ingedroogd.

2

Kook de aardappelen in water met wat zout in 20 min. gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Voeg de crème fraîche en de knoflook toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot een grove puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper.

3

Roer de tomaten, de venkel, de olijven en de rucola door de puree. Lekker met gegrilde zalm.

tip

algemeenU kunt de tomaten 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

algemeenU kunt de venkel ook vervangen door 1 zak witte kool (biologisch).