Surf- en turfspiesjes

Advertentie
Ingrediënten
- 20 reuzengarnalen (ongepeld (zak 500 g, diepvries), ontdooid)
- ½ verse ananas (schoongemaakt)
- 4 el basilicum ((bakje 15 g), blad fijngesneden)
- 1 zakje bosui ((3 stuks), fijngesneden)
- 4 el olijfolie extra vierge
- 250 g varkenshaas
- 2 rode uien (elk in 6 parten)
Keukenspullen
- 8 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water
- barbecue, rooster ingevet
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Steek de barbecue aan. Pel de garnalen en rijg op 4 satéstokjes ieder 5 stuks. Snijd de ananas in zeer kleine blokjes. Meng de blokjes ananas met het basilicum, de bosui, 2 el olie en peper en zout naar smaak. Laat ca. 15 min. staan. Snijd ondertussen het vlees in 8 gelijke stukken en snijd die doormidden. Rijg op elk van de resterende satéstokjes steeds om en om 4 stukken vlees en 3 parten ui. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de vleesspiesjes rondom in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Gril de garnalenspiesjes in ca. 5 min. gaar. Leg op elk bord een vleesspies en een garnalenspies. Serveer met het ananasmengsel. Lekker met pasta en botersla.

Garnalen pellen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 325 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 11 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 0 g