bewaar
Tonijnsalade
Tonijnsalade
bewaar

Tonijnsalade

Met sterke smaken als ui, olijf en de tonijn is deze salade lekker robuust.

20 min. bereiden
114waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

300 g

verse sperziebonen

2

rode uien

320 g

tonijnmoot in olie

4

trostomaten

10

zwarte olijven zonder pit

3 el

kraanwater

1 zakje

salademix kruiden/ bieslook

1

vers stokbrood

Met sterke smaken als ui, olijf en de tonijn is deze salade lekker robuust.

Aan de slag

1

Kook de eieren in ca. 9 min. hard. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook in ca. 5 min. beetgaar. Snijd de ui in ringen.

2

Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Snijd de tomaten in partjes. Pel de eieren en snijd in partjes. Verdeel de moten tonijn in 4 stukken. Halveer de olijven.

3

Schik op een schaal de sperziebonen, tomaten, uien, olijven en tonijn. Maak de dressing van het water, 3 el tonijnolie en de salademix. Schenk over de salade. Serveer met stokbrood.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tonijnsalade

Met sterke smaken als ui, olijf en de tonijn is deze salade lekker robuust.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig