bewaar
Lasagne met ratatouille
Lasagne met ratatouille
bewaar

Lasagne met ratatouille

Tegen lasagne zeggen we nooit nee, helemaal niet als-ie extra goedgevuld is.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

besciamella sausmix

500 ml

halfvolle melk

2 el

traditionele olijfolie

250 g

rundergehakt

200 g

verse lasagnebladen

750 g

ratatouille à la Provençale in blik

100 g

gemalen oude kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Tegen lasagne zeggen we nooit nee, helemaal niet als-ie extra goedgevuld is.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de béchamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Vet de ovenschaal in met olie. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Voeg het gehakt, peper en zout toe en bak het gehakt in ca. 5 min. rul. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Leg hierop steeds een laagje lasagnebladen, gehakt, ratatouille en laagje saus. Herhaal tot alle bladen op zijn en eindig met de saus. Strooi de kaas erover.

3

Laat de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en lichtbruin worden. Dek tussentijds af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.

combinatietipLekker met frisse salade.