bewaar
Zuurkool-ovenschotel
Zuurkool-ovenschotel
bewaar

Zuurkool-ovenschotel

De zoete rozijn maakt de zuurkool in de ovenschotel iets minder zuur. Zo vindt iedereen 'm lekker!

15 min. bereiden
25 min. oventijd
505waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

500 g

half-om-halfgehakt

500 g

wijnzuurkool

100 g

rozijnen

450 g

koelverse aardappelpuree

3 el

paneermeel

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 40 cm, ingevet)

De zoete rozijn maakt de zuurkool in de ovenschotel iets minder zuur. Zo vindt iedereen 'm lekker!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2

Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat ondertussen de zuurkool uitlekken in een vergiet en meng met de rozijnen.

3

Bedek de bodem van de ovenschaal met de zuurkool, het gehakt en bedek met de aardappelpuree. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de rest van de boter in klontjes erover. Bak de zuurkoolschotel in midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin.