Zuur­kool-oven­scho­tel

De zoete rozijn maakt de zuurkool in de ovenschotel iets minder zuur. Zo vindt iedereen 'm lekker!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 625 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(489) waardeer
hollands hoofdgerecht De zoete rozijn maakt de zuurkool in de ovenschotel iets minder zuur. Zo vindt iedereen 'm lekker! 4 personen
3 489

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 40 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat ondertussen de zuurkool uitlekken in een vergiet en meng met de rozijnen.
  3. Bedek de bodem van de ovenschaal met de zuurkool, het gehakt en bedek met de aardappelpuree. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de rest van de boter in klontjes erover. Bak de zuurkoolschotel in midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.020 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 08-09

Zuurkool-ovenschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool-oven­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 500 g half-om-halfgehakt

Verhit de boter in een koekenpan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 500 g wijnzuurkool
  • 100 g rozijnen

Laat ondertussen de zuurkool uitlekken in een vergiet en meng met de rozijnen.

4
4
  • 450 g koelverse aardappelpuree

Bedek de bodem van de ovenschaal met de zuurkool, het gehakt en bedek met de aardappelpuree.

5
5
  • 3 el paneermeel
  • 25 g ongezouten roomboter

Bestrooi met het paneermeel en verdeel de rest van de boter in klontjes erover.

6
6

Bak de zuurkoolschotel in midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.