Zo­mer­s­tamp­pot­je met cor­don bleu

Stamppot alleen voor de winter? No way, José! Deze variant mag gewoon in de zomer.

(77) waardeer
hoofdgerecht Stamppot alleen voor de winter? No way, José! Deze variant mag gewoon in de zomer. 4 personen
3 77

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in 20 min. gaar. Halveer de uien in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit ⅓ van de olie in een grote hapjespan en fruit de uien 2 min. op middelhoog vuur. Voeg een deel van de spinazie toe en laat al roerend slinken voor je de volgende portie toevoegt. Bak de knoflook 1 min. mee.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de cordon bleus in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  4. Giet de aardappelen af. Voeg de kookroom toe aan de pan met aardappelen, breng tegen de kook aan en zet het vuur uit. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot een grove puree. Schep de spinazie en tomaten erdoor. Serveer met de cordon bleus.

Tip:

Gebruik de rest van de room in sauzen of in de pasta.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 70 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
februari 2020 , Receptkaart 2010 week 38-39

Zomerstamppotje met cordon bleu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­s­tamp­pot­je met cor­don bleu

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 2 middelgrote uien
  • 1 teen knoflook

Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in 20 min. gaar. Halveer de uien in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit de uien 2 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 600 g verse spinazie

Voeg een deel van de spinazie toe en laat al roerend slinken voor je de volgende portie toevoegt. Bak de knoflook 1 min. mee.

4
4
  • 2 el milde olijfolie
  • 4 kip cordon bleu

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de cordon bleus in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

5
5
  • 125 ml kookroom

Giet de aardappelen af. Voeg de kookroom toe aan de pan met aardappelen, breng tegen de kook aan en zet het vuur uit.

6
6
  • 200 g koelverse semi-gedroogde cherry tomaatjes

Stamp de aardappelen met de pureestamper tot een grove puree. Schep de spinazie en tomaten erdoor. Serveer met de cordon bleus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.