Open aardbeientaart
Open aardbeientaart
bewaar
bewaar

Open aardbeientaart

25 min. bereiden
30 min. oventijd
30 min. wachten
165waarderingen

  Aan de slag

  1

  Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg hierop uit tot een ronde lap die 3 cm groter is dan de vorm. Bekleed de vorm met het deeg en zet de vorm minimaal 30 min. in de koelkast.

  2

  Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg een stuk bakpapier op het deeg en leg daarop zoveel blindbakvulling of peulvruchten dat de bodem er bijna geheel mee bedekt is. Zet de vorm op het rooster iets boven het midden in de oven en bak de taart ca. 20 min. Verwijder de peulvruchten en het bakpapier en zet de taart nog 8 min. in de oven. Laat de taart op een rooster afkoelen.

  3

  Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt) en doe de eidooiers in een kom. Klop in een kom met de handmixer de eidooiers met de suiker en vanillesuiker tot een dikke crème, die als een breed lint van de garde loopt. Zeef de bloem en schep de bloem er luchtig door. Breng in een pannetje de melk aan de kook en schenk de melk al kloppend met de mixer in een dun straaltje bij de geklopte eidooiers. Laat het mengsel onder voortdurend kloppen aan de kook komen en laat 3 min. heel zachtjes koken.

  4

  Neem de pan van het vuur en laat de room afkoelen. Klop heel regelmatig om velvorming te voorkomen.Schep de banketbakkersroom in de taart en strijk hem gelijkmatig uit. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel in cirkels over de room.

  algemeenBasisrecept zoet taartdeeg: meng in een kom 225 g bloem met 2 el fijne tafelsuiker en een mespunt zout. Voeg 150 g koude boter in stukjes toe en wrijf alles met de vingers tot kruimels. Roer 2 eidooiers met 1 ell water los, voeg het eimengsel toe en kneed alles tot een samenhangend deeg. Laat het deeg, ingepakt in folie ca. 30 min. in de koelkast rusten.

  Blind bakken

  Instructievideo - 00:50 min.

  Heb jij dit recept klaargemaakt?

  We zijn benieuwd wat je er van vindt!

  Heb jij dit recept klaargemaakt?

  We zijn benieuwd wat je er van vindt!

  Open aardbeientaart

  Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

  Dit heb je nodig