Boerenmeisjes

Oud Nederlands drankje: boerenmeisjes! Het wordt gemaakt door abrikozen op brandewijn te doen en is ooit bedoeld geweest om vruchten te conserveren. Er bestaan natuurlijk ook 'boerenjongens'. Dat wordt met rozijnen gemaakt.

220 kcal

5 min. bereiden

4/5

(12)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 250 gram gewelde abrikozen

    gewelde abrikozen

  • 150 gram kristalsuiker

    kristalsuiker

  • 500 ml brandewijn (slijter)

    brandewijn (slijter)

  • 0.5 sinaasappel

    sinaasappel

  • 1 vanillestokje

    vanillestokje

Dit heb je nodig

  • weckpot (inhoud 1 liter)


12 maanden Lekker Eten - 12 maanden Lekker Eten

Aan de slag

  1. Was de abrikozen in heet water, laat ze in een vergiet uitlekken en dep ze met keukenpapier droog. Snijd het vanillestokje in de lengte open. Snijd de oranje schil dun van de sinaasappel. Was de inmaakpot goed om.

  2. Stop de abrikozen met de suiker, het vanillestokje en de sinaasappelschil in de pot en schenk er de brandewijn op. Sluit de pot en laat hem minstens 6 weken op een donkere plek staan. Schud de pot regelmatig.

  3. Serveer de boerenmeisjes in glaasjes met een cocktailprikker om ze makkelijk op te kunnen eten. Serveer ze bij roomijs, verwerk ze in roomdesserts of maak de jus van bijvoorbeeld kip af met wat boerenmeisjes.

  • algemeenBewaren ca. 6 maanden, na opening ca. 1 maand.

Wat vond je van dit recept?

Boerenmeisjes

Oud Nederlands drankje: boerenmeisjes! Het wordt gemaakt door abrikozen op brandewijn te doen en is ooit bedoeld geweest om vruchten te conserveren. Er bestaan natuurlijk ook 'boerenjongens'. Dat wordt met rozijnen gemaakt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig