Perziken met amaretti

200 kcal

20 min. bereiden, 25 min. wachten

3.7/5

(31)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 4 rijpe perziken

    perziken

  • 50 gram amaretti

    amaretti

  • 2 eetlepel zoete witte wijn

    zoete witte wijn

  • 50 gram amandelspijs

    amandelspijs

  • 1 eidooier

    eidooier

  • 15 gram boter

    boter

  • 0 poedersuiker

    poedersuiker

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal


12 maanden Lekker Eten - 12 maanden Lekker Eten

Aan de slag

  1. Halveer de perziken en verwijder de pit. Verkruimel de amaretti in een vijzel of met een deegroller en meng de wijn, amandelspijs en eidooier erdoor.

  2. Vul de perzikholten met het amarettimengsel en zet de perziken naast elkaar in de ingevette ovenschaal. Leg op elke perzik een klontje boter. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de perziken in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

  4. Schep de perziken met een spatel op vier borden en strooi er wat poedersuiker over. Lekker met lobbig geklopte room of slagroomijs.

  • Amandelspijs maken

    Instructievideo - 01:03 min.

Wat vond je van dit recept?

Perziken met amaretti

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig