Brie met portpruimen
250 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
100 ml
2 eetlepels
8
1
1 eetlepel
8 plakjes
4 takjes
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2001 nr. 12 - 'n wereldse kerst
In steelpan port met honing verwarmen. Pruimen aan port toevoegen en port ca. 10 minuten tegen de kook aan verwarmen. Pistoletje in 8 schuine, zeer dunne plakken snijden. In broodrooster sneetjes pistolet goudbruin en krokant roosteren. Pruimen met port al roerend met allesbinder binden. Sneetjes pistolet over vier borden verdelen. Op elk sneetje 1 plakje brie en 1 pruim leggen. Garneren met beetje portsaus en takje tijm.
Brie met portpruimen

nagerecht
4 personen
250 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In steelpan port met honing verwarmen. Pruimen aan port toevoegen en port ca. 10 minuten tegen de kook aan verwarmen. Pistoletje in 8 schuine, zeer dunne plakken snijden. In broodrooster sneetjes pistolet goudbruin en krokant roosteren. Pruimen met port al roerend met allesbinder binden. Sneetjes pistolet over vier borden verdelen. Op elk sneetje 1 plakje brie en 1 pruim leggen. Garneren met beetje portsaus en takje tijm.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 ml rode port
2 eetlepels vloeibare honing
8 gedroogde pruimen zonder pit
1 bruin pistoletje
1 eetlepel allesbinder
8 plakjes brie
4 takjes tijm




