bewaar
Roomrijstpudding met warme kersensaus
Roomrijstpudding met warme kersensaus
bewaar

Roomrijstpudding met warme kersensaus

20 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ liter

volle melk

100 g

dessertrijst

1 zakje

vanillesuiker

4 blaadjes

witte gelatine

2 el

amaretto likorette

1 beker

geklopte slagroom

1 pot

kersen zonder pit op siroop

1 mespunt

kaneelpoeder

1 el

wodka

3 theelepels

maizena

Dit heb je nodig

  • ? puddingvorm (inhoud ca. 1 liter)

Aan de slag

Kook in een pan de melk, rijst en vanillesuiker tot pap volgens de aanwijzingen op de verpakking van de rijst. Week de gelatine 5 min. in koud water en knijp de blaadjes uit. Roer de likorette door de pap en haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes al roerend in de pap op. Laat de pan met pap afkoelen in een schaal met een laagje koud water, roer regelmatig door. Spoel de puddingvorm af met koud water. Spatel de slagroom door de bijna afgekoelde rijstepap, schep het mengsel in de vorm en laat de pudding in de koelkast in 2 1/2 uur opstijven. Maak de rijstpudding een beetje los van de rand van de puddingvorm met een scherp mes en houdt de vorm een beetje schuin zodat er lucht bij kan komen. Leg een schaal op de vorm, keer de schaal en vorm om en laat de pudding uit de vorm glijden. Breng in een kleine pan de kersen met vocht en kaneel aan de kook. Voeg de wodka toe. Roer in een kopje de maizena met 3 el water glad en voeg het al roerend aan de kersen met wodka toe. Blijf roeren tot het vocht lichtgebonden is. Schep de warme saus over de pudding.

algemeenIn plaats van geklopte slagroom uit een beker kunt u ook zelf 125 ml slagroom stijf kloppen met 25 g suiker.