Spi­na­zie­soep

Dit soeprecept is razendsnel klaar. De crème fraîche maakt hem heerlijk romig en geeft een lichtzure smaak.

(486) waardeer
voorgerecht Dit soeprecept is razendsnel klaar. De crème fraîche maakt hem heerlijk romig en geeft een lichtzure smaak. 4 personen
3 486

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de boter in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Voeg de spinazie toe en laat 2 min. koken.
  2. Neem van het vuur, voeg de rest van de boter toe en pureer de soep met de staafmixer in 2 min. glad.

bereidingstip:

Meng 125 ml crème fraîche met 2 el water en verdeel met een lepel in een mooie krul over de soep.

video

Ui frui­ten

instructievideo - 00:31 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 3 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­soep

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 25 g ongezouten roomboter

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 500 ml kraanwater
  • 1 groentebouillontablet
  • 400 g verse spinazie

Voeg het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Voeg de spinazie toe en laat 2 min. koken.

3
3
  • 50 g ongezouten roomboter

Neem van het vuur, voeg de rest van de boter toe en pureer de soep met de staafmixer in 2 min. glad.

bereidingstip:

Meng 125 ml crème fraîche met 2 el water en verdeel met een lepel in een mooie krul over de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.