Spinaziesoep
Spinaziesoep

Spinaziesoep

Dit soeprecept is razendsnel klaar. De crème fraîche maakt hem heerlijk romig en geeft een lichtzure smaak.

20 min. bereiden
501waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

1 teen

knoflook

75 g

ongezouten roomboter

500 ml

kraanwater

1

groentebouillontablet

400 g

verse spinazie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Dit soeprecept is razendsnel klaar. De crème fraîche maakt hem heerlijk romig en geeft een lichtzure smaak.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de boter in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Voeg de spinazie toe en laat 2 min. koken.

2

Neem van het vuur, voeg de rest van de boter toe en pureer de soep met de staafmixer in 2 min. glad.

tip

bereidingstipMeng 125 ml crème fraîche met 2 el water en verdeel met een lepel in een mooie krul over de soep.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.