Spinaziesoep
Dit soeprecept is razendsnel klaar. De crème fraîche maakt hem heerlijk romig en geeft een lichtzure smaak.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 middelgrote ui
- 1 teen knoflook
- 75 g ongezouten roomboter
- 500 ml kraanwater
- 1 groentebouillontablet
- 400 g verse spinazie
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de boter in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Voeg de spinazie toe en laat 2 min. koken.
- Neem van het vuur, voeg de rest van de boter toe en pureer de soep met de staafmixer in 2 min. glad.
bereidingstip:
Meng 125 ml crème fraîche met 2 el water en verdeel met een lepel in een mooie krul over de soep.

Ui fruiten
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 175 kcal
- eiwit 4 g
-
koolhydraten 3 g
waarvan suikers 1 g -
vet 16 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 520 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Spinaziesoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spinaziesoep
- 1 middelgrote ui
- 1 teen knoflook
- 25 g ongezouten roomboter
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur.
- 500 ml kraanwater
- 1 groentebouillontablet
- 400 g verse spinazie
Voeg het water toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Voeg de spinazie toe en laat 2 min. koken.
- 50 g ongezouten roomboter
Neem van het vuur, voeg de rest van de boter toe en pureer de soep met de staafmixer in 2 min. glad.
bereidingstip:
Meng 125 ml crème fraîche met 2 el water en verdeel met een lepel in een mooie krul over de soep.