bewaar
Spinaziesoep met kokosmelk
Spinaziesoep met kokosmelk
bewaar

Spinaziesoep met kokosmelk

Zin in een vega soepje? Deze spinaziesoep met kokosmelk heb je al in 15 min. gemaakt!

15 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 tenen

knoflook

2 el

olijfolie mild

1 tl

gemalen korianderzaad

1 tl

aleppo peper

400 g

fijne soepgroente

1

groentebouillonblokje zonder zout

750 ml

water

400 ml

Fairtrade kokosmelk in blik

400 g

verse spinazie

4

Patak's naanbroden knoflook & koriander

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Zin in een vega soepje? Deze spinaziesoep met kokosmelk heb je al in 15 min. gemaakt!

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 min. onder regelmatig omscheppen. Bak de knoflook, koriander, aleppopeper en de soepgroente 3 min. al omscheppend mee.

2

Doe het groentebouillonblokje met het water en de kokosmelk bij de groente in de pan en breng aan de kook. Laat 8 min. zachtjes koken. Voeg de laatste minuut in delen de spinazie toe en laat even meewarmen. Verwarm ondertussen de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Pureer de soep met de staafmixer helemaal glad en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de naan.

vegantipServeer de soep met 4 pita's in plaats van naan.

Spinaziesoep met kokosmelk

Zin in een vega soepje? Deze spinaziesoep met kokosmelk heb je al in 15 min. gemaakt!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig