Pompoen-currysoep met kokosmelk
Pompoen-currysoep met kokosmelk
bewaar
bewaar

Pompoen-currysoep met kokosmelk

Pompoen-currysoep zoals-ie hoort: dik, romig en zijdezacht. Drie hoeraatjes voor pompoen en kokosmelk!

15 min. bereiden
25 min. oventijd
5waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de pompoen schoon en snijd doormidden. Verwijder de pitten en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de uien in parten. Verdeel de pompoen, ui en tenen knoflook met schil over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ⅓ van de olie.

2

Giet de kikkererwten af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Dep ze goed droog met een schone theedoek en verdeel ze over een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met het komijnzaad, de knoflookpoeder en peper en besprenkel met ⅓ van de olie.

3

Rooster de pompoen en kikkererwten ca. 25 min. met de pompoen net onder het midden van de oven en de kikkererwten erboven. Schep de kikkererwten na 15 min. om. Haal alles uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Knijp de tenen knoflook uit hun velletje.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de currypasta 3 min. omscheppend. Voeg de pompoen, ui en knoflook toe, giet de kokosmelk en het water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng de soep aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.

5

Pureer de soep helemaal glad met de staafmixer. Schep de soep in kommen en bestrooi met de knapperig gebakken kikkererwten.

combinatietipLekker met koriander.
bereidingstipHeb je geen 2 bakplaten? Gebruik dan 1 bakplaat en een ovenrooster bekleed met bakpapier.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoen-currysoep met kokosmelk

Pompoen-currysoep zoals-ie hoort: dik, romig en zijdezacht. Drie hoeraatjes voor pompoen en kokosmelk!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig