Vegan curry met aardappel, boerenkool en kokosmelk
Deze vegan curry sluit met liefde aan in je lijstje met favorieten!

Advertentie
Ingrediënten
- 3 grote rode uien
- 20 g verse gember
- 3 tenen knoflook
- 700 g biologische kikkererwten in pot
- 5 el milde olijfolie
- 2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
- 1 el milde paprikapoeder
- 2 tl gemalen korianderzaad
- 1 el komijnzaad
- 1 kg vastkokende aardappel
- 800 ml kokosmelk
- 400 ml heet water
- 1 Zonnatura groentebouillontablet
- 250 g verse boerenkool
- 15 g verse koriander
- 1 citroen
Advertentie
Bereiden
- Snipper 1 rode ui en snijd de andere 2 in zo dun mogelijke ringen. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
- Verhit ⅘ van de olijfolie in een ruime pan met dikke bodem. Voeg de gesnipperde rode ui toe (houd de ringen apart) en bak op middelhoog vuur in 5 min. zacht. Voeg de gember, kurkuma, paprikapoeder, het gemalen korianderzaad, komijnzaad en de kikkererwten toe aan de pan en bak nog 5 min. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Schep ¼ van de kikkererwten uit de pan en houd apart. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van ca. 3 x 3 cm.
- Voeg de kokosmelk, aardappelen, het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat ca. 17 min. op middelhoog vuur koken tot de aardappelen gaar zijn. Gebruik een pollepel om een deel van de kikkererwten iets te pletten: hierdoor bindt de curry goed. Roer regelmatig en kook enigszins in tot een dikke, smeuïge curry. Voeg de laatste 5 min. de boerenkool toe en kook mee.
- Verhit ondertussen een koekenpan met de rest van de olie op middelhoog vuur en bak hierin de uienringen in ca. 7 min. goudbruin. Bestrooi eventueel met wat zout. Snijd ondertussen de koriander grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
- Breng de curry op smaak met een ½ el citroenrasp (per 4 personen) en citroensap naar smaak (begin met 2 el per 4 personen), peper en zout. Verdeel over 4 diepe borden (per 4 personen) en schep de apart gehouden kikkererwten en uienringen erop. Bestrooi met de koriander.
variatietip:
Toch liever vlees? Voeg bij stap 3 300 g kipfiletblokjes toe, maar gebruik de helft van de kikkererwten.
combinatietip:
Lekker met een schep AH Kokos plantaardig alternatief voor yoghurt erop
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 875 kcal
- eiwit 16 g
-
koolhydraten 68 g
waarvan suikers 7 g -
vet 56 g
waarvan verzadigd 36 g - natrium 600 mg
- vezels 16 g
Ook te zien in
Vegan curry met aardappel, boerenkool en kokosmelk
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegan curry met aardappel, boerenkool en kokosmelk
- 3 grote rode uien
- 20 g verse gember
- 3 tenen knoflook
Snipper 1 rode ui en snijd de andere 2 in zo dun mogelijke ringen. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.
- 700 g biologische kikkererwten in pot
Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
- 4 el milde olijfolie
Verhit de olijfolie in een ruime pan met dikke bodem. Voeg de gesnipperde rode ui toe (houd de ringen apart) en bak op middelhoog vuur in 5 min. zacht.
- 2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
- 1 el milde paprikapoeder
- 2 tl gemalen korianderzaad
- 1 el komijnzaad
Voeg de gember, kurkuma, paprikapoeder, het gemalen korianderzaad, komijnzaad en de kikkererwten toe aan de pan en bak nog 5 min.
Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Schep ¼ van de kikkererwten uit de pan en houd apart.
- 1 kg vastkokende aardappel
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van ca. 3 x 3 cm.
- 800 ml kokosmelk
- 400 ml heet water
- 1 Zonnatura groentebouillontablet
Voeg de kokosmelk, aardappelen, het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
Laat ca. 17 min. op middelhoog vuur koken tot de aardappelen gaar zijn.
Gebruik een pollepel om een deel van de kikkererwten iets te pletten: hierdoor bindt de curry goed.
- 250 g verse boerenkool
Roer regelmatig en kook enigszins in tot een dikke, smeuïge curry. Voeg de laatste 5 min. de boerenkool toe en kook mee.
- 1 el milde olijfolie
Verhit ondertussen een koekenpan met de olie op middelhoog vuur en bak hierin de uienringen in ca. 7 min. goudbruin.
Bestrooi eventueel met wat zout.
- 15 g verse koriander
- 1 citroen
Snijd ondertussen de koriander grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Breng de curry op smaak met een ½ el citroenrasp en citroensap naar smaak (begin met 2 el), peper en zout.
Verdeel over 4 diepe borden en schep de apart gehouden kikkererwten en uienringen erop. Bestrooi met de koriander.
variatietip:
Toch liever vlees? Voeg bij stap 3 300 g kipfiletblokjes toe, maar gebruik de helft van de kikkererwten.
combinatietip:
Lekker met een schep AH Kokos plantaardig alternatief voor yoghurt erop