Geroosterde rode ui met tijmboter

230 kcal

15 min. bereiden, 35 min. wachten

3.5/5

(16)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 8 rode uien

    rode uien

  • 0.5 bakje verse tijm

    verse tijm

  • 100 gram boter

    boter

  • 1 bol knoflook

    knoflook

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 30 cm)


Aan de slag

  1. Verwarm de oven op 200 °C. Verwijder de buitenste schil van de uien. Snijd een kapje van de onderkant zodat de uien stevig staan. Snijd de bovenkant kruislings tot over de helft in. Duw de uien een beetje open en zet ze in de ingevette ovenschaal.

  2. Kneus de takjes tijm voorzichtig in de vijzel, zodat ze nog heel blijven. Steek ze in de opening van de uien en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verdeel de boter erover. Leg de tenen knoflook met schil ertussen. Rooster in ca. 35 min. gaar in het midden van de oven. Haal de knoflooktenen uit de schilletjes voor u ze samen met de ui opeet.

  • Vijzelen

    Instructievideo - 01:06 min.

Wat vond je van dit recept?

Geroosterde rode ui met tijmboter

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig