Cajunkarbonade met zoete witlof

440 kcal

25 min. bereiden

2.9/5

(24)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 700 gram witlof

    witlof

  • 2 x 2 stuks ribkarbonades

    ribkarbonades

  • 2 eetlepel kruidenmix cajun

    kruidenmix cajun

  • 50 gram roomboter

    roomboter

  • 1 duopak aardappelschijfjes

    aardappelschijfjes

  • 3 eetlepel suiker

    suiker

  • 2 theelepel gedroogde tijm

    gedroogde tijm

2010 week 50-51 - 2010 week 50-51

Aan de slag

  1. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de stronken doormidden. Verwijder de harde kern. Bestrooi de karbonades met de kruidenmix. Verhit 15 g boter in een koekenpan en bak de karbonades in 10 min. gaar. Verhit 15 g boter in een hapjespan en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudgeel en gaar.

  2. Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bak het witlof in 8 min. beetgaar, keer regelmatig. Voeg de suiker met 1-2 el water en de tijm toe en bak nog 1-2 min. tot de suiker is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Verdeel de cajunkarbonades en de aardappelschijfjes over 4 borden. Serveer met het zoete witlof.

Wat vond je van dit recept?

Cajunkarbonade met zoete witlof

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig