Zuurkoolsoep

145 kcal

15 min. bereiden

2.6/5

(78)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 40 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 3 eetlepel tarwebloem

    tarwebloem

  • 300 ml halfvolle melk

    halfvolle melk

  • 250 gram zuurkool naturel

    zuurkool naturel

  • 300 ml kraanwater

    kraanwater

  • 1 eetlepel grove Zaanse mosterd

    grove Zaanse mosterd

Aan de slag

  1. Verhit de boter in een soeppan en voeg de bloem toe. Roer tot het mengsel lichtbruin kleurt (roux). Roer de melk er door. Voeg hetl water en de zuurkool toe. Breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout.

  • algemeenLekker als tussendoortje.
  • Roux maken

    Instructievideo - 00:45 min.

Wat vond je van dit recept?

Zuurkoolsoep

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig