Zuurkoolsoep
145 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
40 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
3 eetlepel tarwebloem
tarwebloem
300 ml halfvolle melk
halfvolle melk
250 gram zuurkool naturel
zuurkool naturel
300 ml kraanwater
kraanwater
1 eetlepel grove Zaanse mosterd
grove Zaanse mosterd
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2011 nr. 01 - Nieuwe winterkost
Verhit de boter in een soeppan en voeg de bloem toe. Roer tot het mengsel lichtbruin kleurt (roux). Roer de melk er door. Voeg hetl water en de zuurkool toe. Breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout.
- algemeenLekker als tussendoortje.
Roux maken
Instructievideo - 00:45 min.
Zuurkoolsoep

voorgerecht
4 personen
145 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter in een soeppan en voeg de bloem toe. Roer tot het mengsel lichtbruin kleurt (roux). Roer de melk er door. Voeg hetl water en de zuurkool toe. Breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout.
algemeen:Lekker als tussendoortje.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
40 g ongezouten roomboter
3 el tarwebloem
300 ml halfvolle melk
250 g zuurkool naturel
300 ml kraanwater
1 el grove Zaanse mosterd




