bewaar
Zuurkool met sjalotten en spek
Zuurkool met sjalotten en spek
bewaar

Zuurkool met sjalotten en spek

De sjalotten en spek maken de zuurkool extra lekker!

25 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

zuurkoolspek

400 g

verse zuurkool

150 ml

kraanwater

400 g

sjalot

1 el

grove Zaanse mosterd

95 g

mustard cress

De sjalotten en spek maken de zuurkool extra lekker!

Aan de slag

1

Verhit in een braadpan het zuurkoolspek, zuurkool en het water. Stoof 1½ uur op laag vuur. Haal na 1 uur het zuurkoolspek eruit, snijd het vet van het vlees en doe het vlees terug in de pan. Snijd het vet in blokjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de blokjes in 10 min. goudbruin en knapperig.

2

Snijd ondertussen de sjalotten in ringen. Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de sjalotten in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3

Neem het vlees uit de pan en trek het met 2 vorken in plukjes uit elkaar. Meng met de zuurkool en de grove mosterd. Verdeel de sjalotten en spekblokjes erover en garneer met de mosterdcress.

variatietipIn plaats van mosterdcress kun je ook tuinkers gebruiken.