Sperziebonen in pittige kokos

bijgerecht
4 personen
3
39
Advertentie
Ingrediënten
- 600 g sperziebonen
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml)
- 1 el sambal badjak
- 2 el seroendeng (potje 100 g)
- ½ bakje koriander ((a 15 g), fijngesneden)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen.
- Schenk de kokosmelk en de sojasaus in een pan en breng aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook deze met de deksel op de pan in ca. 8 min. gaar.
- Schep de sambal erdoor, breng op smaak met zout en bestrooi met de seroendeng en de koriander. Lekker met gebakken vis en witte rijst.
Tip:
U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 5 min. op laag vuur, schep regelmatig om. Bestrooi op het laatste moment met seroendeng en koriander.

Seroendeng maken
instructievideo
- 00:47 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 170 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 18 g
- vet 9 g