- Breng de bouillon met het plakje citroen aan de kook. Leg de kipreepjes in de bouillon en laat ze in ca. 5 min. tegen de kook aan gaar worden. 
- Schep de helft van de kip uit de bouillon op een bordje en laat de kip uitgespreid afkoelen. 
- Meng de afgekoelde kipreepjes met de helft van de bosui, de crema van tomaat, de mayonaise en naar smaak peper. Schep de salade op de tortillachips. 
- Breng de soep met de rest van de bosui aan de kook. 
- Breng de soep op smaak met zout en peper en schep de soep in 4 hittebestendige kopjes of glazen. Zet alles bij elkaar op een mooie schaal en serveer direct. 
Mini-kip-a-soup met tortilla belegd met kipsalade
- algemeenSpannende smaakcombinatie: breng de soep op smaak met enkele druppels vissaus en de salade met enkele druppels sojasaus.
Mini-kip-a-soup met tortilla belegd met kipsalade

voorgerecht
4 personen
135 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
- Breng de bouillon met het plakje citroen aan de kook. Leg de kipreepjes in de bouillon en laat ze in ca. 5 min. tegen de kook aan gaar worden. 
- Schep de helft van de kip uit de bouillon op een bordje en laat de kip uitgespreid afkoelen. 
- Meng de afgekoelde kipreepjes met de helft van de bosui, de crema van tomaat, de mayonaise en naar smaak peper. Schep de salade op de tortillachips. 
- Breng de soep met de rest van de bosui aan de kook. 
- Breng de soep op smaak met zout en peper en schep de soep in 4 hittebestendige kopjes of glazen. Zet alles bij elkaar op een mooie schaal en serveer direct. 
algemeen:Spannende smaakcombinatie: breng de soep op smaak met enkele druppels vissaus en de salade met enkele druppels sojasaus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 ml kippenbouillon
1 plakje citroen
250 g kipfiletreepjes
1 bosuitje
1 el crema van zongedroogde tomaten
1 el mayonaise
12 tortillachips