bewaar
Bobotie
Bobotie
bewaar

Bobotie

Bobotie is een lekkere ovenschotel met gehakt en specerijen. Kurkuma zorgt voor de mooie goudgele kleur!

20 min. bereiden
40 min. oventijd
342waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 sneetjes

wit casinobrood

250 ml

volle melk

2

middelgrote uien

3 tenen

knoflook

20 g

ongezouten roomboter

500 g

rundergehakt

2 el

worcestershiresauce

2 el

azijn

5

laurierblaadjes

2 el

garam masala

2 tl

gemalen kurkuma (koenjit)

3 el

mangochutney

1 el

abrikozenjam

50 g

sultana rozijn

2

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 20 cm, ingevet)

Bobotie is een lekkere ovenschotel met gehakt en specerijen. Kurkuma zorgt voor de mooie goudgele kleur!

Aan de slag

1

Rooster de sneetjes brood en snijd de korstjes eraf. Leg de sneetjes in een kom en giet de melk erover. Laat staan tot gebruik.

2

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een stoofpan en fruit de ui 5 min. op laag vuur.

3

Voeg het gehakt toe en bak nog 3-5 min. op middelhoog vuur rul. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.

4

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.

5

Voeg de worcestershire, azijn, ⅖ van de laurierblaadjes, de garam masala, kurkuma, mangochutney, abrikozenjam en de sultana’s erbij en bak nog ca. 5 min.

6

Knijp het brood uit en voeg toe aan het gehaktmengel (bewaar de melk). Bak het brood mee tot het helemaal oplost. Klop ondertussen de eieren los met de melk.

7

Verdeel het gehaktmengsel over de ovenschaal, schenk daar het ei-melkmengsel over en verdeel de rest van de laurierblaadjes over. Bak in het midden van de oven in ca. 30-35 min goudbruin.

variatietipOok lekker met andere fruitchutneys.

combinatietipLekker met gele rijst.

Bobotie

Instructievideo - 03:19 min.