Amandelcrèmes
Amandelcrèmes

Amandelcrèmes

10 min. bereiden
35 min. wachten
114waarderingen

Ingrediënten

½ bakje

amandelschaafsel

1 beker

slagroom

1 bekertje

crème fraîche

2

eieren

50 g

witte basterdsuiker

1 pakje

griesmeelpudding

½ doosje

frambozen

Dit heb je nodig

  • 4 ramequins (kleine ovenschaaltjes, Ø 9 cm), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Rooster het amandelschaafsel 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop met een garde de slagroom, crème fraîche, eieren, suiker en griesmeelpudding door elkaar.

2

Verdeel de helft van het amandelschaafsel en de frambozen over de schaaltjes. Schenk het beslag erover en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak de amandelcrèmes in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin. Serveer lauw of koud.

tip

algemeenRooster de rest van het amandelschaafsel en strooi over een salade met geitenkaas.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.