Gepocheerd ei in slablad
De techniek moet je even doorhebben, maar als het eenmaal lukt, wil je je ei nooit meer anders.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Advertentie
Bereiden
Breng in een lage pan ca. 6 cm water tegen de kook aan. Voeg de azijn toe. Zet het vuur laag, vlak voordat het water kookt. Maak met een lepel een draaikolk. Breek 1 ei in het midden daarvan en laat ca. 3 min. pocheren. Schep uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken. Pocheer zo ook de rest van de eieren. Serveer in blaadjes kropsla met peper en zout naar smaak.

Ei pocheren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 75 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 0 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 85 mg
- vezels 0 g
Ook te zien in
Gepocheerd ei in slablad
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gepocheerd ei in slablad
- 2 el azijn
Breng in een lage pan ca. 6 cm water tegen de kook aan. Voeg de azijn toe. Zet het vuur laag, vlak voordat het water kookt.
- 1 middelgroot ei
Maak met een lepel een draaikolk. Breek 1 ei in het midden daarvan en laat ca. 3 min. pocheren. Schep uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken.
- 3 middelgrote eieren
- 1 krop kropsla
Pocheer zo ook de rest van de eieren. Serveer in blaadjes kropsla met peper en zout naar smaak.