Ve­ga­bowl met ge­roos­ter­de boe­ren­kool en ge­po­cheerd ei

Rooster je boerenkool eens in de oven! En geef hem daarna een mooi plekje in dit fijne bowlgerecht.

(6) waardeer
hoofdgerecht Rooster je boerenkool eens in de oven! En geef hem daarna een mooi plekje in dit fijne bowlgerecht. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • schuimspaan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de boerenkool met de sojasaus en olie. Verdeel de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven 18-20 min. Schep halverwege om.
  3. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Breng een laag van ca. 6 cm water aan de kook in een hapjespan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Maak met een lepel een draaikolk in het water en breek hier het ei boven. Pocheer 3 min. Haal met een schuimspaan uit het water en laat goed uitlekken. Herhaal met de andere eieren.
  5. Halveer ondertussen de tomaten. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Hak de amandelen grof.
  6. Verdeel de quinoa, boerenkool en tomaatjes over kommen. Verdeel de plakjes avocado als een waaier over de kommen, leg het gepocheerde ei erop en bestrooi met de amandelen.
video

Ve­ga­bowl met ge­roos­ter­de boe­ren­kool en ge­po­cheerd ei

leuk-snel - 00:35 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 56 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Vegabowl met geroosterde boerenkool en gepocheerd ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga­bowl met ge­roos­ter­de boe­ren­kool en ge­po­cheerd ei

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 3 el sojasaus
  • 2 el milde olijfolie

Meng de boerenkool met de sojasaus en olie.

3
3

Verdeel de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven 18-20 min. Schep halverwege om.

4
4
  • 300 g driekleurenquinoa

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 1 el azijn

Breng een laag van ca. 6 cm water aan de kook in een hapjespan en voeg de azijn toe.

6
6
  • 1 middelgroot ei

Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Maak met een lepel een draaikolk in het water en breek hier het ei boven.

7
7
  • 3 middelgrote eieren

Pocheer 3 min. Haal met een schuimspaan uit het water en laat goed uitlekken. Herhaal met de andere eieren.

8
8
  • 200 g snoeptomaatjes

Halveer ondertussen de tomaten.

9
9
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.

10
10
  • 4 el gerookte amandelen

Hak de amandelen grof.

11
11

Verdeel de quinoa, boerenkool en tomaatjes over kommen.

12
12

Verdeel de plakjes avocado als een waaier over de kommen, leg het gepocheerde ei erop en bestrooi met de amandelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.