Pittige taugésalade met sesam
200 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 eetlepel sesamzaad
sesamzaad
4 eetlepel olijfolie extra vierge
olijfolie extra vierge
1 eetlepel wittewijnazijn
wittewijnazijn
1 teen knoflook
knoflook
1 rode peper
rode peper
1 zoete ui
zoete ui
2 bakjes taugé
taugé
1 zak witte kool
witte kool
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2011 nr. 05 - Groente, elke dag variatie
Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop een dressing van de olie, azijn en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder de groene steelaanzet van de rode peper. Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper in dunnereepjes.
Meng de rode peper, ui, taugé en witte kool in een kom en schep om met de dressing. Bestrooi met het sesamzaad. Lekker met gewokte garnalen.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Pittige taugésalade met sesam

bijgerecht
4 personen
200 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop een dressing van de olie, azijn en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder de groene steelaanzet van de rode peper. Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper in dunnereepjes.
Meng de rode peper, ui, taugé en witte kool in een kom en schep om met de dressing. Bestrooi met het sesamzaad. Lekker met gewokte garnalen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el sesamzaad
4 el olijfolie extra vierge
1 el wittewijnazijn
1 teen knoflook
1 rode peper
1 zoete ui
2 bakjes taugé
1 zak witte kool




