Ge­gril­de as­per­ges met ka­bel­jauw

Een lichte maaltijd voor de eerste zonnige dagen van het jaar.

(55) waardeer
hollands hoofdgerecht Een lichte maaltijd voor de eerste zonnige dagen van het jaar. 4 personen
3 55

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken (in vieren of doormidden) en kook ze 15 min. in water met eventueelzout. Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan of wok en bak de aardappelen in 12 min. goudgeel. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd de houtachtige onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf 2 cm onder het kopje naar beneden. Verhit een grillpan en gril de asperges, afhankelijk van de dikte, in 12 min. gaar. Keer regelmatig. Verdeel ondertussen kabeljauw in 4 stukken, leg op een stuk bakpapier en bestrooi met peper en zout. Laat in ca. 6 min. gaar worden in de oven.
  3. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verhit de rest van de boter en fruit de bosui hierin 2 min. op laag vuur. Voeg de wijn toe en kook 1 min. op hoog vuur. Voeg op het laatste moment het amandelschaafsel toe. Serveer de gegrilde asperges met de gebakken aardappelen en de vis. Schep de saus over de vis.
video

As­per­ges schil­len

instructievideo - 00:45 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde asperges met kabeljauw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de as­per­ges met ka­bel­jauw

1
1
  • 1 kg vastkokende aardappel

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken (in vieren of doormidden) en kook ze 15 min. in water met eventueelzout. Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

2
2
  • 40 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een grote koekenpan of wok en bak de aardappelen in 12 min. goudgeel. Keer regelmatig.

3
3
  • 2 el amandelschaafsel

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

4
4
  • 1 kg verse witte asperges

Snijd de houtachtige onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf 2 cm onder het kopje naar beneden.

5
5

Verhit de grillpan en gril de asperges, afhankelijk van de dikte, in 12 min. gaar. Keer regelmatig.

6
6
  • 500 g verse kabeljauwfilets

Verdeel ondertussen kabeljauw in 4 stukken, leg op een stuk bakpapier en bestrooi met peper en zout. Laat in ca. 6 min. gaar worden in de oven.

7
7
  • 3 bosuien
  • 40 g ongezouten roomboter

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verhit de rest van de boter en fruit de bosui hierin 2 min. op laag vuur.

8
8
  • 50 ml droge witte wijn

Voeg de wijn toe en kook 1 min. op hoog vuur. Voeg op het laatste moment het amandelschaafsel toe.

9
9

Serveer de gegrilde asperges met de gebakken aardappelen en de vis. Schep de saus over de vis.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.