Pittige gazpacho
Pittige gazpacho
bewaar
bewaar

Pittige gazpacho

Houd je van pittig? Dan is deze pittige gazpacho voor jou! Dankzij rode pepers krijgt dit koude soepje toch een beetje hitte.

30 min. bereiden
1 uur wachten
46waarderingen

Aan de slag

1

Snijd 2 sneetjes brood in kleine blokjes en houd apart. Trek de rest van het brood in stukjes en doe in een kom. Schenk de olie erover en voeg de knoflook en komijn toe. Laat 20 min. staan.

2

Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem eruit met een schuimspaan en laat afkoelen. Pel het vel eraf. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van 1 tomaat in kleine blokjes van 5 mm en houd apart.

3

Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd 1/4 paprika in blokjes van 5 mm. Schil de komkommer en snijd 1/4 in kleine blokjes. Snijd de rest in stukken van 4 cm. Snijd de steeltjes van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd in stukken.

4

Doe het brood met de olie, komkommer, paprika, rode peper en koriander in de blender. Voeg 200 ml water, de azijn en peper en zout naar smaak toe. Pureer tot een gladde soep. Laat in 1 uur koud worden in de koelkast. Serveer met de kleingesneden groenten en broodblokjes.

Gazpacho maken

Instructievideo - 05:02 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pittige gazpacho

Houd je van pittig? Dan is deze pittige gazpacho voor jou! Dankzij rode pepers krijgt dit koude soepje toch een beetje hitte.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig