Gazpacho met gegrilde paprika
IJskoud de lekkerste. Lest de dorst en stilt de honger. Perfect voor de picknick.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 plakken boule beurre brood
- 1 teen knoflook
- ½ tl gemalen komijn
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 komkommer
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 700 g tomato frito (pakje à 350 g)
- 295 g gegrilde rode paprika's (in pot, variaties mogelijk)
- 2 el rodewijnazijn
- 2 tl tabasco
Keukenspullen
- blender of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Snijd 3 dikke plakken van het brood en verwijder de korst. Doe het brood in een kom. Snijd de knoflook fijn en voeg deze met de komijn en olie toe.
- Schil de komkommer, snijd in stukken van 4 cm en doe in de blender (voor een fijne soep) of de keukenmachine (voor een grovere soep). Snijd de groene paprika in blokjes en snipper de ui. Voeg de helft van de groene paprika, de helft van de ui, de tomato frito en de gegrilde paprika's met vocht toe.
- Pureer ca. 2 min. tot een vloeibare massa. Voeg de azijn en het brood toe en pureer nog 1 min. Verdun de soep eventueel met een beetje water.
- Breng op smaak met tabasco en zout. Laat de soep minimaal 1 uur koud worden in de koelkast. Serveer de soep met de rest van het brood, de groene paprika en de ui in bakjes erbij.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 83 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 1.975 mg
- vezels 7 g
Pittigheid
Ook te zien in
Gazpacho met gegrilde paprika
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gazpacho met gegrilde paprika
- 3 plakken boule beurre brood
- 1 teen knoflook
- ½ tl gemalen komijn
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 komkommer
Schil de komkommer, snijd in stukken van 4 cm en doe in de blender (voor een fijne soep) of de keukenmachine (voor een grovere soep).
- 1 groene paprika
- 1 ui
Snijd de groene paprika in blokjes en snipper de ui.
- 700 g tomato frito
- 295 g gegrilde rode paprika's
- 2 el rodewijnazijn
Pureer ca. 2 min. tot een vloeibare massa. Voeg de azijn en het brood toe en pureer nog 1 min. Verdun de soep eventueel met een beetje water.
- 2 tl tabasco
Breng op smaak met tabasco en zout. Laat de soep minimaal 1 uur koud worden in de koelkast.
Serveer de soep met de rest van het brood, de groene paprika en de ui in bakjes erbij.