Allersnelste caesarsalade met mosselen
Allersnelste caesarsalade met mosselen

Allersnelste caesarsalade met mosselen

15 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

½ blikje

ansjovisfilets

1 el

dijonmosterd

4 el

mayonaise

2 kropjes

little gem

200 g

gaar mosselvlees

2 el

croutons

75 g

Parmezaanse kaas

10 g

verse bieslook

Aan de slag

1

Wrijf in een ruime lage schaal de ansjovisfilets met een vork fijn. Klop de mosterd en de mayonaise erdoor. Voeg zoveel water toe dat een dik vloeibare dressing ontstaat.

2

Haal de blaadjes van de kropjes sla los. Schep ze samen met de gekookte mosselen luchtig door de dressing.

3

Strooi de croutons over de salade. Schaaf met een kaasschaaf boven de salade krullen van de kaas. Knip tenslotte het bieslook boven de salade in grove stukken. Lekker met warm stokbrood.

tip

algemeenVariatietip: vervang mosselen door rose garnalen, gerookte makreel of sardines

Croutons maken

Instructievideo - 01:14 min.