Ciabattatosti's met gerookte zalm

borrelhapje
12 stuks
3
33
Advertentie
Ingrediënten
- 1 ciabattabrood
- 100 g gerookte zalm
- 2 el zongedroogde tomatentapenade
- 1 tl Mexicaanse kruiden
- 75 g geraspte kaas (lichtbelegen)
- 2 el olie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Snijd het brood in 24 gelijke plakjes. Snijd de plakjes zalm in 12 stukken die net zo groot zijn als de sneetjes brood.
- Bestrijk 12 sneetjes ciabatta met tomatentapenade en strooi er wat kruiden over. Leg op deze sneetjes ciabatta een plakje zalm. Strooi de kaas over de zalm en leg de resterende sneetjes ciabatta erop. Bewaar ze eventueel tot gebruik in de koelkast.
- Verhit een ruime koekenpan. Bestrijk de tosti's aan beide kanten heel dun met olie. Leg ze in de pan en bak ze op een middelhoog vuur in 3 min. lichtbruin. Keer ze met een spatel en bak de andere kant in ca. 2 min. lichtbruin. Druk tijdens het bakken af en toe met een spatel op de tosti's. Serveer ze warm. Lekker met tomatenketchup.
Tip:
Variaties: vervang de tomatentapenade door ketchup (vinden kinderen vooral lekker) of mangochutney.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 115 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 10 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: TisVis