Biefstuk pepersaus
275 kcal
10 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 schaaltjes biefstuk
biefstuk
50 gram boter
boter
100 ml vleesfond
vleesfond
1 bekertje slagroom
slagroom
0 peper
peper
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2011 nr. 07 - Lekkerste recepten 2011 top 100
Bestrooi de biefstukken met peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur en doe 25 g boter in de pan zodra deze heet is. Wacht tot het schuim van de boter verdwijnt en leg het vlees in de pan. Voeg na 1 min. de rest van de boter toe.
Houd de biefstukken in beweging. Bak de biefstukken naar wens rare, medium of well done. Neem de biefstukken uit de pan en laat op een (warm) bord 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie.
Schenk ondertussen het vet uit de pan. Zet de pan terug op middelhoog vuur, schenk de fond erbij en roer de eventuele aanbaksels los. Laat 2 min. inkoken. Voeg de slagroom toe en laat nog 3 min. inkoken. Breng op smaak met (veel) grof gemalen peper en wat zout. Schep de saus over de biefstukken.
Biefstuk pepersaus

bijgerecht
4 personen
275 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Bestrooi de biefstukken met peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur en doe 25 g boter in de pan zodra deze heet is. Wacht tot het schuim van de boter verdwijnt en leg het vlees in de pan. Voeg na 1 min. de rest van de boter toe.
Houd de biefstukken in beweging. Bak de biefstukken naar wens rare, medium of well done. Neem de biefstukken uit de pan en laat op een (warm) bord 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie.
Schenk ondertussen het vet uit de pan. Zet de pan terug op middelhoog vuur, schenk de fond erbij en roer de eventuele aanbaksels los. Laat 2 min. inkoken. Voeg de slagroom toe en laat nog 3 min. inkoken. Breng op smaak met (veel) grof gemalen peper en wat zout. Schep de saus over de biefstukken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 schaaltjes biefstuk
50 g boter
100 ml vleesfond
1 bekertje slagroom
0 peper




