Biefstuk pepersaus

275 kcal

10 min. bereiden

3.2/5

(78)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 schaaltjes biefstuk

    biefstuk

  • 50 gram boter

    boter

  • 100 ml vleesfond

    vleesfond

  • 1 bekertje slagroom

    slagroom

  • 0 peper

    peper

2011 nr. 07 - Lekkerste recepten 2011 top 100

Aan de slag

  1. Bestrooi de biefstukken met peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur en doe 25 g boter in de pan zodra deze heet is. Wacht tot het schuim van de boter verdwijnt en leg het vlees in de pan. Voeg na 1 min. de rest van de boter toe.

  2. Houd de biefstukken in beweging. Bak de biefstukken naar wens rare, medium of well done. Neem de biefstukken uit de pan en laat op een (warm) bord 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie.

  3. Schenk ondertussen het vet uit de pan. Zet de pan terug op middelhoog vuur, schenk de fond erbij en roer de eventuele aanbaksels los. Laat 2 min. inkoken. Voeg de slagroom toe en laat nog 3 min. inkoken. Breng op smaak met (veel) grof gemalen peper en wat zout. Schep de saus over de biefstukken.

Wat vond je van dit recept?

Biefstuk pepersaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig