Schnitzel, citroen en courgette

550 kcal

30 min. bereiden, 30 min. wachten

3.7/5

(87)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • bakpapier


2011 nr. 07 - Lekkerste recepten 2011 top 100

2011 week 26-31 - 2011 week 26-31

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in partjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met (grof) zout naar smaak. Rooster in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

  2. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de courgette al omscheppend in ca. 6 min. beetgaar. Bak de knoflook 1 min. mee en breng op smaak met peper en zout. Neem uit de pan en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  3. Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de schnitzels in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem uit de pan en besprenkel met het sap van 1/2 citroen. Snijd de andere 1/2 citroen in schijfjes. Verdeel de schnitzels en de courgette over 4 borden. Garneer met een schijfje citroen. Serveer met de aardappelpartjes.

Wat vond je van dit recept?

Schnitzel, citroen en courgette

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig