Courgettebootjes
Courgettebootjes

Courgettebootjes

Handig! Vermomd als bootje gaan die groenten er goed in.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

witte snelkookrijst

2

courgettes

1

ui

300 g

mais in blik

2 el

traditionele olijfolie

350 g

rundergehakt

380 ml

sugo pastasaus kruiden

100 g

geraspte jonge kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Handig! Vermomd als bootje gaan die groenten er goed in.

Aan de slag

1

Kook in een pan met ruim water en zout de rijst gaar koken volgens de aanwijzingen van de verpakking (laat de rusttijd van 15 min. achterwege). Was intussen de courgettes en halveer in de lengte.

2

Hol de courgettes met puntige lepel uit tot ca. 1 cm. van de rand. Pel en sniper de uit. Laat de maïs uitlekken.

3

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.

4

Verhit in een wok of roerbakpan de olie en bak de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak rul. Schep de maïs, rijst, 1 dl sugo erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de courgettes in de schaal en vul met rijstmengsel.

5

Schenk de rest van de sugo ernaast. Bestrooi met kaas. Bak de courgettes in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Zet ze op de borden en schep de rest van de rijstvulling ernaast.