Geroosterde aardappelen

mediterraan
bijgerecht
4 personen
3
20
Advertentie
Ingrediënten
- 8 middelgrote aardappelen (iets kruimig, schoongeboend)
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
- 1 blikje ansjovisfilets (in olijfolie (46 g), uitgelekt)
- 2 el zwarte olijven (zonder pit (potje 240 g), in plakjes)
Keukenspullen
- schaal (20 x 30 cm), geschikt voor oven en magnetron
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de aardappelen in de ovenschaal en pof ze 11 min. op vol vermogen (700 watt) in de magnetron. Laat 4 min. nagaren. Halveer de aardappelen in de lengte en schep ze met een lepel leeg tot ca. 1/2 cm van de schil.
- Meng het aardappelkruim met de crème fraîche. Snijd de ansjovis fijn en voeg samen met de olijven toe aan het kruim. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en vul de uitgeholde aardappelen ermee. Bak de aardappelen in de oven in ca. 15 min. goudbruin.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 260 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 29 g
- vet 13 g