Indiase aardappelen

Hollandse aardappelen met een Indiaas tintje: spannend!

325 kcal

35 min. bereiden, 25 min. oventijd

3/5

(53)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 800 gram Opperdoezer Ronde aardappelen

    Opperdoezer Ronde aardappelen

  • 1 bloemkool

    bloemkool

  • 2 rode uien

    rode uien

  • 1 eetlepel gemalen geelwortel (kurkuma)

    gemalen geelwortel (kurkuma)

  • 2 eetlepel komijn (djinten)

    komijn (djinten)

  • 200 ml kookroom

    kookroom

  • 8 gram verse koriander

    verse koriander

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 30 cm)


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijk stukken. Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen en bloemkool 10 min. Giet af. Vet de ovenschaal in en doe de aardappelen en bloemkool erin.

  2. Snijd de uien in parten. Meng ze door de aardappelen en bloemkool. Roer de geelwortel en het komijnzaad door de kookroom. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Schenk het roommengsel over de groenten. Bak ca. 25 min. in de oven. Bestrooi vlak voor serveren met de korianderblaadjes.

  • combinatietipLekker met een vegetarische hamburger.
  • Indiase aardappelen

    Instructievideo - 02:12 min.

  • Aardappelen schillen

    Instructievideo - 01:08 min.

Wat vond je van dit recept?

Indiase aardappelen

Hollandse aardappelen met een Indiaas tintje: spannend!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig