Indiase bloemkoolroosjes
115 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
600 gram bloemkool
bloemkool
3 theelepel mosterdzaad
mosterdzaad
2 eetlepel zonnebloemolie
zonnebloemolie
1 ui
ui
2 theelepel gemalen komijnzaad
gemalen komijnzaad
2 theelepel gemalen koriander
gemalen koriander
1 eetlepel jalapeños
jalapeños
1 bakje koriander
koriander
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 nr. 04 - Vers uit Azië
Kook de bloemkool in water met zout 4 min. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het mosterdzaad 2 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Verhit de olie in de koekenpan en bak de ui met het komijnzaad en de koriander 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Giet de bloemkool af in een vergiet en laat uitlekken. Voeg samen met de jalapeños toe aan de ui en bak nog 3 min. mee. Schep het mosterdzaad en de koriander erdoor en serveer. Lekker met gegrilde kipfilet en knoflook-koriander naanbrood (pak 280 g).
Bloemkool
Instructievideo - 04:08 min.
Indiase bloemkoolroosjes

bijgerecht
4 personen
115 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de bloemkool in water met zout 4 min. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het mosterdzaad 2 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Verhit de olie in de koekenpan en bak de ui met het komijnzaad en de koriander 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Giet de bloemkool af in een vergiet en laat uitlekken. Voeg samen met de jalapeños toe aan de ui en bak nog 3 min. mee. Schep het mosterdzaad en de koriander erdoor en serveer. Lekker met gegrilde kipfilet en knoflook-koriander naanbrood (pak 280 g).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g bloemkool
3 tl mosterdzaad
2 el zonnebloemolie
1 ui
2 tl gemalen komijnzaad
2 tl gemalen koriander
1 el jalapeños
1 bakje koriander




