Indiase bloemkoolroosjes

115 kcal

15 min. bereiden

3.2/5

(37)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 600 gram bloemkool

    bloemkool

  • 3 theelepel mosterdzaad

    mosterdzaad

  • 2 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 1 ui

    ui

  • 2 theelepel gemalen komijnzaad

    gemalen komijnzaad

  • 2 theelepel gemalen koriander

    gemalen koriander

  • 1 eetlepel jalapeños

    jalapeños

  • 1 bakje koriander

    koriander

Aan de slag

  1. Kook de bloemkool in water met zout 4 min. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het mosterdzaad 2 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

  2. Verhit de olie in de koekenpan en bak de ui met het komijnzaad en de koriander 2 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

  3. Giet de bloemkool af in een vergiet en laat uitlekken. Voeg samen met de jalapeños toe aan de ui en bak nog 3 min. mee. Schep het mosterdzaad en de koriander erdoor en serveer. Lekker met gegrilde kipfilet en knoflook-koriander naanbrood (pak 280 g).

  • Bloemkool

    Instructievideo - 04:08 min.

Wat vond je van dit recept?

Indiase bloemkoolroosjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig