Bulgur met druiven en pijnboompitten
Lekker makkelijk: je hoeft nauwelijks te snijden, alleen even mengen.
565 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
275 gram bulgur
bulgur
6 eetlepel extra vierge olijfolie
extra vierge olijfolie
3 eetlepel pijnboompitten
pijnboompitten
1 rode ui
rode ui
500 gram pitloze witte druiven
pitloze witte druiven
3 eetlepel krenten
krenten
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2014 nr. 07 - Buiten eten
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en halveer de druiven.
Roer de bulgur los met een vork en meng de ui, druiven, pijnboompitten en krenten erdoor. Breng op smaak met peper en zout en serveer.
- combinatietipLekker met broccoli en runderworstjes.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Bulgur met druiven en pijnboompitten
Lekker makkelijk: je hoeft nauwelijks te snijden, alleen even mengen.

bijgerecht
4 personen
565 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en halveer de druiven.
Roer de bulgur los met een vork en meng de ui, druiven, pijnboompitten en krenten erdoor. Breng op smaak met peper en zout en serveer.
combinatietip:Lekker met broccoli en runderworstjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
275 g bulgur
6 el extra vierge olijfolie
3 el pijnboompitten
1 rode ui
500 g pitloze witte druiven
3 el krenten




