Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten

Witlof uit de wok met azijn en rietsuiker. Het resultaat is een lekker zoetzuur groentegerecht.

15 min. bereiden
125waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

pijnboompitten

5 stronken

witlof

20 g

ongezouten roomboter

2 tl

rietsuiker

200 g

pitloze rode druiven

2 el

balsamicoazijn

Witlof uit de wok met azijn en rietsuiker. Het resultaat is een lekker zoetzuur groentegerecht.

Aan de slag

1

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Snijd 1 cm van de onderkant van het witlof en haal de blaadjes los.

2

Verhit de boter in een wok en voeg de suiker toe. Voeg het witlof toe als de suiker is gesmolten en roerbak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de druiven en azijn toe en verwarm nog 1 min. Doe in een schaal en bestrooi met de pijnboompitten.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.