Roergebakken witlof
Roergebakken witlof

Roergebakken witlof

Verrassend en lekker: witlof uit de wok. Met een beetje suiker én wat oestersaus voor extra smaak.

10 min. bereiden
90waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

witlof

2 el

traditionele olijfolie

½ el

kristalsuiker

1 el

oestersaus

Dit heb je nodig

  • wok

Verrassend en lekker: witlof uit de wok. Met een beetje suiker én wat oestersaus voor extra smaak.

Aan de slag

1

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de witlof in reepjes.

2

Verhit in een wok de olie. Roerbak de witlof op halfhoog vuur ca. 3 min. Roer de suiker erdoor en laat smelten. Voeg de oestersaus toe en schep op halfhoog vuur erdoor. Breng op smaak met zwarte peper.

tip

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.