Knapperige spruitjes met walnoten
Knapperige spruitjes met walnoten

Knapperige spruitjes met walnoten

Door spruitjes te roerbakken, blijven ze lekker knapperig en kun je veel andere smaken toevoegen.

15 min. bereiden
115waarderingen

Ingrediënten

2 personen

450 g

spruitjes

1 teen

knoflook

30 g

ongebrande walnoten

1 el

traditionele olijfolie

2 el

magere spekblokjes

½ tl

gedroogde tijm

Door spruitjes te roerbakken, blijven ze lekker knapperig en kun je veel andere smaken toevoegen.

Aan de slag

1

Maak de spruitjes schoon en was ze. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de walnoten in stukjes. Kook de spruitjes in een dun bodempje water met zout ca. 4 min. Giet de spruitjes af boven een zeef en spoel ze met koud water af.

2

Verhit de olie in een wok. Bak de spekblokjes al roerend ca. 1 min. uit. Schep met een schuimspaan uit de wok. Roerbak de spruitjes op halfhoog vuur ca. 2 min. Bak de knoflook en walnoten ca. 30 sec. mee. Roer de tijm en spekjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.