Volkoren penne met spruitjes, roomkaas en walnoten
Pasta en spruitjes blijken een perfecte combinatie! Zeker met kruidenkaas erdoor.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 700 g geschoonde spruitjes
- 300 g volkorenpenne
- 2 el arachideolie
- 150 g vegetarische spekreepjes
- 50 g ongebrande walnoten
- 200 g gedroogde abrikozen
- 300 g kruidenroomkaas
Advertentie
Bereiden
- Schaaf de spruitjes met de keukenmachine in flinterdunne plakjes. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verhit ondertussen de olie in een wok. Voeg de spruitjes en vegaspekreepjes toe en roerbak 8 min. op middelhoog vuur. Hak ondertussen de walnoten grof. Snijd de abrikozen fijn en bak 1 min. mee met het spruitenmengsel.
- Giet de pasta af. Roer de roomkaas en het spruitenmengsel door de pasta. Bestrooi met de walnoten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 925 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 93 g
-
vet 44 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 790 mg
- vezels 21 g
Ook te zien in
Volkoren penne met spruitjes, roomkaas en walnoten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Volkoren penne met spruitjes, roomkaas en walnoten
- 700 g geschoonde spruitjes
Schaaf de spruitjes met de keukenmachine in flinterdunne plakjes.
- 300 g volkorenpenne
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 2 el arachideolie
- 150 g vegetarische spekreepjes
- 50 g ongebrande walnoten
- 200 g gedroogde abrikozen
Hak ondertussen de walnoten grof. Snijd de abrikozen fijn en bak ze 1 min. met het spruitenmengsel mee.
- 300 g kruidenroomkaas
Giet de pasta af. Roer de roomkaas en het spruitenmengsel door de pasta. Bestrooi met de walnoten.