bewaar
Rodekoolschotel met appel en rookworst
Rodekoolschotel met appel en rookworst
bewaar

Rodekoolschotel met appel en rookworst

Vanavond gaan we op de Hollandse toer: zoetzure rodekool met zachte aardappelpuree.

20 min. bereiden
181waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2

Goudrenet appels

250 g

rookworsten

2 el

traditionele olijfolie

500 g

rodekool

½ zakje

hacheekruiden

1 el

wittewijnazijn

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Snipper de ui. Schil de appel, verwijder het klokhuis, snijd de appel in blokjes en snijd de rookworst in plakjes.

2

Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak de ui ca. 2 min. Schep de appel erdoor, voeg de rest van de olie toe en roerbak de rodekool ca. 3 min. op halfhoog vuur. Roer de hacheekruiden en azijn erdoor.

3

Bak de rodekool al omscheppend op niet te hoog vuur nog ca. 2 min. Voeg de plakjes worst toe en warm deze ca. 1 min. Breng op smaak met peper en serveer direct.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rodekoolschotel met appel en rookworst

Vanavond gaan we op de Hollandse toer: zoetzure rodekool met zachte aardappelpuree.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig