Kernhemtosti met peer
Kernhemtosti met peer

Kernhemtosti met peer

20 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

225 g

Kernhem

½ blik

halve peren op siroop

8 sneetjes

Zaanse snijder

40 g

smeerboter of margarine

4 plakken

rauwe (boeren)ham

1 snufje

cayennepeper

Aan de slag

Korstjes van Kernhem snijden en vervolgens in 12 even dikke plakken snijden. In zeef peren laten uitlekken en in reepjes snijden. Sneetjes brood aan één zijde met boter besmeren. Beboterde zijde van 1 boterham beleggen met 1 plak rauwe ham, kwart van reepjes peer, 3 plakken Kernhem en snufje cayennepeper. 1 Boterham met beboterde zijde naar onder erop leggen. Op zelfde wijze overige boterhammen beleggen. Tosti's in elektrisch tostiapparaat of in broodrooster met tostiklem in 4 à 6 minuten goudbruin bakken.