Asperges met amandelsaus
Asperges met amandelsaus

Asperges met amandelsaus

30 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

witte asperges

75 g

garneeramandelen

½

ui

3

ansjovisfilets (blikje)

zout

2 eetlepels

olijfolie

½ teentje

knoflook

½

kippenbouillontablet

eetlepels

citroensap

1 theelepel

suiker

(versgemalen) zwarte peper

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Asperges schillen en ca. 3 cm van onderkant afsnijden. Tot gebruik zonodig in natte theedoek bewaren. Amandelen in keukenmachine fijnmalen. Ui pellen en heel fijn snipperen. Ansjovisfilets in heel kleine stukjes snijden.

2

In grote pan met ruim water en zout asperges aan de kook brengen. Asperges in ca. 8 minuten gaar koken. Goed laten uitlekken in vergiet of op schone theedoek. Intussen 1 eetlepel olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ansjovis ca. 2 minuten zachtjes meebakken en met vork fijn maken. Amandelen erdoor roeren. Bouillontablet en 2 dl water toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes doorkoken tot mooi gebonden saus ontstaat. Rest van olie en 2 eetlepels citroensap erdoor roeren. Saus op smaak brengen met suiker, peper en eventueel wat zout en citroensap. Asperges over vier bordjes verdelen en saus erover schenken.