Andijviesalade met verse tonijn
Andijviesalade met verse tonijn

Andijviesalade met verse tonijn

20 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ krop

andijvie

6

ansjovisfilets (blikje)

3 eetlepels

citroensap

peper

1½ eetlepel

kappertjes

8½ eetlepels

olijfolie

2

tonijnbiefstukken

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • keukenpapier

Aan de slag

Andijvie halveren, buitenste bladeren verwijderen en in dunne reepjes snijden. Andijvie wassen en in vergiet laten uitlekken. Ansjovisfilets afspoelen, droogdeppen met keukenpapier en fijn snijden. In keukenmachine citroensap, 8 eetlepels olie, ansjovis en kappertjes tot dressing pureren. Op smaak brengen met peper. Tonijn dun insmeren met olie en bestrooien met peper. Koekenpan met anti-aanbaklaag of grillpan verhitten en tonijn in ca. 4 minuten rosé bakken, halverwege keren. Andijvie over vier borden verdelen. Tonijn in repen snijden en over andijvie verdelen. Dressing nogmaals goed doorroeren en over salade sprenkelen.