Herfstsalade met rodekool
260 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 prei
prei
1 bakje walnoten
walnoten
0.5 rodekool
rodekool
4 eetlepel olijfolie extra vierge
olijfolie extra vierge
6 eetlepel rode port
rode port
2 eetlepel balsamicoazijn
balsamicoazijn
1 theelepel mosterd
mosterd
1 theelepel gedroogde rozemarijn
gedroogde rozemarijn
0.5 teen knoflook
knoflook
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2011 nr. 11 - Zelf gemaakt met liefde
Doe de prei in een vergiet en schenk er 2 liter kokend water over. Laat uitlekken.
Rooster de noten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Meng met de prei.
Klop een dressing van de olie, port, azijn, mosterd, rozemarijn en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de salade en bestrooi met de walnoten.
- algemeenMaak er een maaltijdsalade van door er zachte geitenkaas en kikkererwten doorheen te mengen.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Herfstsalade met rodekool

bijgerecht
4 personen
260 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de prei in een vergiet en schenk er 2 liter kokend water over. Laat uitlekken.
Rooster de noten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Meng met de prei.
Klop een dressing van de olie, port, azijn, mosterd, rozemarijn en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de salade en bestrooi met de walnoten.
algemeen:Maak er een maaltijdsalade van door er zachte geitenkaas en kikkererwten doorheen te mengen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 prei
1 bakje walnoten
½ rodekool
4 el olijfolie extra vierge
6 el rode port
2 el balsamicoazijn
1 tl mosterd
1 tl gedroogde rozemarijn
½ teen knoflook




