Herfstsalade met rodekool

260 kcal

20 min. bereiden

2.9/5

(59)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 prei

    prei

  • 1 bakje walnoten

    walnoten

  • 0.5 rodekool

    rodekool

  • 4 eetlepel olijfolie extra vierge

    olijfolie extra vierge

  • 6 eetlepel rode port

    rode port

  • 2 eetlepel balsamicoazijn

    balsamicoazijn

  • 1 theelepel mosterd

    mosterd

  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn

    gedroogde rozemarijn

  • 0.5 teen knoflook

    knoflook

Aan de slag

  1. Doe de prei in een vergiet en schenk er 2 liter kokend water over. Laat uitlekken.

  2. Rooster de noten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

  3. Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Meng met de prei.

  4. Klop een dressing van de olie, port, azijn, mosterd, rozemarijn en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de salade en bestrooi met de walnoten.

  • algemeenMaak er een maaltijdsalade van door er zachte geitenkaas en kikkererwten doorheen te mengen.
  • Prei wassen

    Instructievideo - 00:29 min.

Wat vond je van dit recept?

Herfstsalade met rodekool

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig